Ga naar de inhoud
Eenvoudige stappen om een houten huis te bouwen

Hoe wij werken

Het lijkt misschien niet zo eenvoudig, maar wij kunnen helpen om een houten huis te bouwen. Ons team heeft uitgebreide ervaring en heeft veel projecten ontwikkeld, zowel in de bouw van enkelvoudige familiewoningen als in ontwikkelingsprojecten. Onze diensten strekken zich uit tot ontwerp, engineering, kostenschattingen en de bouw zelf.

timber homes in the netherlands

Step 1: 3D ontwerp

Sommige klanten zitten in de voorfase waarbij ze bezig zijn met een ontwerp en kostenschattingen. De makkelijkste weg is een eenvoudig 3D-model. Wij maken, samen met U, een 3D-model en we specificeren de te gebruiken materialen. De kosten voor een 3D-model zijn ongeveer 4 tot 6 euro/m2 woonoppervlak, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp.

Step 2: budgettaire kostenschatting

Om een budgettaire kostenschatting te kunnen maken hebben we tekeningen nodig. Het 3D-model uit stap 1 kan daarvoor gebruikt worden. We hebben tekeningen nodig, en materiaalbeschrijvingen, eventueel eisen op het gebied van energieverbruik.

Step 3: Omgevingsvergunning

Wij kunnen helpen met het aanvragen van Uw Omgevingsvergunning in Nederland. Als U in een ander land wilt bouwen dan kunnen we technische tekeningen voor U maken, voor overige documenten zoals bijvoorbeeld een Étude Thermique (Frankrijk) moet U lokale bureaus inschakelen.

Kwaliteit is enorm belangrijk…

Step 4: Productie

Zodra de Omgevingsvergunning is verleend kunnen wij beginnen met het bestellen en verwerken van de materialen. voor de productie. Productie duurt bij ons meestsal rond de 4 tot 8 weken. Als U een kijkje wilt nemen in onze produktie bent U van harte welkom.

Step 5: Transport

Materialen worden zorgvuldig verpakt en in vrachtwagens geladen. Er past ongewveer 60m2 bruto oppervlak in één vracgtwagen. We zorgen dat ons team op de bouwplaats gereed staat om de vrachtwagens te ontvangen en te lossen.

Step 5: Assemblage

We sturen meestal een team van drie of vier man voor de assemblage van het huis op Uw fundering. We verkopen geen kits voor zelfbouw, daarvoor vinden wij de bouw te ingewikkeld. Enkel complete huizen, van de hoogste kwaliteit.